INFORMACIÓ GENERAL


L’Escola d’Art de Menorca ofereix als seus alumnes la possibilitat de gaudir de beques de mobilitat dins el programa europeu Erasmus+ per a FP, EuroFP Balears.
 

El projecte EuroFP Balears està coordinat per la Direcció General d’FP i Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern Balear.
 

Aquestes beques estan destinades a realitzar pràctiques d’empresa en països de la comunitat europea.
 

Poden optar a una d’aquestes beques els alumnes de Cicles Formatius que compleixin els requisits per a fer l'FCT (pràctiques d'empresa).

 

Curs 2017-18: Projecte Erasmus EuroFP Balears III (2017-1-ES01-KA102-037681)

Curs 2018-19: Projecte Erasmus EuroFP Balears IV (2018-1-ES01-KA102-049410)

 

 

 

 

BEQUES ERASMUS+ CURS 2016 - 2017

  • VIATGE A FINLÀNDIA
 
Javier Delgado García, professor del cicle formatiu d’Assistència al Producte Gràfic Imprès ha anat a Finlàndia dins el marc del projecte EuroFP Balears II.

Els objectius d’aquesta visita, que va començar el passat dimarts 4 d’abril i que va finalitzar el dijous 6 d’abril, han estat: conèixer el funcionament del sistema educatiu finlandès en l’àmbit de la formació professional i la formació del professorat, impulsar els intercanvis entre el professorat i organitzar espais perquè l’alumnat dels cicles formatius de l’escola pugin anar a fer la Formació en Centres de Treball a empreses de la ciutat de Turku. 

L’experiència ha estat molt profitosa i ha permès establir bones relacions per coordinar l’intercanvi d’alumnes, així com compartir eines metodològiques en l’ensenyança de les arts gràfiques. 

Més informació del projecte:
http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=2893328&coduo=7&lang=ca
j1
                                                                                                                     
j2j3

 

  • BECA ERASMUS+ D’UN ALUMNE DE JOIERIA DE L’ESCOLA D’ART DE MENORCA                                                                                           
Manuel Mestre Rodríguez és un alumne del Cicle de Grau Mitjà de Joieria de l’Escola d’Art de Menorca que enguany ha gaudit d’una beca de mobilitat dins el programa europeu Erasmus+ per a realitzar pràctiques en països de la comunitat europea.

Aquesta mobilitat ha estat cofinançada mitjançant fons del programa Erasmus + de la Unió Europea adjudicats al projecte EuroFP Balears de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat del Govern Balear. 

El programa Erasmus+ té com a objectiu una presa de contacte amb el món laboral en l’ àmbit europeu on l’alumne pot contrastar i completar els coneixements adquirits al Centre Educatiu amb la realitat laboral i empresarial del país d’acollida.

En aquest cas, Manuel s’ha desplaçat a Alemanya, a la comarca de Wendland al sud-est d'Hamburg, per a fer pràctiques per un periode de tres setmanes amb la joiera Anja Sanchez, coneixent de primera mà la seva feina i aprenent noves tècniques.

Un cop acabades les seves pràctiques, Manuel es va mostrar molt satisfet i va trobar molt enriquidora l’experiència tant pel fet de viatjar i conèixer el món de la joieria d'altres països europeus com pels coneixements adquirits durant la seva estada. Detaca la interacció amb altres artesans i artistes alemanys i l'entorn natural on es va desenvolupar. 

Amb aquesta experiència Manuel Mestre ha complert el seu període de pràctiques formatives després de completar els dos cursos del Cicle Formatiu de Joieria Artística.
  a3

 

BEQUES ERASMUS+ CURS 2017 - 2018

 

  • BECA ERASMUS+ DE DUES ALUMNES DE JOIERIA DE L’ESCOLA D’ART DE MENORCA  


Julia Simó Lagullón i Christine Preuss són dues alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Joieria de l’Escola d’Art de Menorca que enguany han gaudit d’una beca de mobilitat gràcies al programa europeu Erasmus+ per a FP EuroFP Balears III per a realitzar pràctiques en països de la comunitat europea.

 

El projecte EuroFP Balears III està coordinat per la Direcció General d'FP i Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació i Universitat del Govern Balear.

 

El programa Erasmus+ té com a objectiu una presa de contacte amb el món laboral en l’àmbit europeu on l’alumne pot contrastar i completar els coneixements adquirits al Centre Educatiu amb la realitat laboral i empresarial del país d’acollida.

 

En aquest cas, Julia s’ha desplaçat a Itàlia, a la ciutat de Pistoia per a fer pràctiques per un periode de quatre setmanes repartides entre una escola, el Liceu Artístic de Pistoia i una empresa de joieria, Centro Servizi Orafi s.a.s, coneixent de primera mà la seva feina i aprenent noves tècniques i Christine ha fet les seves pràctiques, també de quatre setmanes, a Sugarshop, una joieria d'Oslo a Noruega on va treballar al taller i també va assistir a alguns events professionals de la mà de la joiera noruega.

 
Un cop acabades les seves pràctiques, les dues es van mostrar molt satisfetes i van trobar molt enriquidora l’experiència tant pel fet de viatjar i conèixer el món de la joieria d'altre país europeu com pels coneixements adquirits durant la seva estada.

 
Julia destaca tant el contacte amb el món empresarial de la joieria italiana com l'apropament a l'entorn educatiu artístic d'aquest pais. Christine ha conegut diversos joiers i fins i tot ha participat a un event de moda amb joies. D'Oslo ressalta l'oferta cultural i que, sorprenentment, les darreres setmanes les temperatures han estat molt altes, més que a Menorca.

 
Amb aquesta experiència Julia Simó i Christine Preuss han complert el seu període de pràctiques formatives després de completar els dos cursos del Cicle Formatiu de Joieria Artística.

 

 

  

Subcategories

Joomla templates by a4joomla